Om mig....

Jeg hedder Rikke Borg og bor på lidt udenfor Ryomgaard på Djursland. Her bor jeg sammen med min mand Lars og vores dejlige hunde.


Vi bor på en dejlig gård hvorfra jeg driver Borgmosegaard Hundecenter. Da mit arbejde er her hjemme, er vores hunde sjældent alene. Derfor har jeg rigtig god tid til træning og hygge sammen med hundene. Vores hunde bor naturligvis inde i huset sammen med os - for først og fremmest er de familiemedlemmer.


Mit mål med avl er, at avle sunde og velfungerende hvalpe. Hvalpe som er mentalt klar til, at komme ud i verden og tage fat på alle de udfordringer som de møder.


Landseeren er en meget sund race og derfor ser jeg det som min vigtigste opgave, at være med til at værne om sundheden bedst muligt. Derfor bruger jeg rigtigt megen tid på at finde den helt rigtige hanhund når der skal parres. Hanhunden skal først og fremmest være sund i hofter, albuer, nyrer mv. ligesom hans for-fædre/mødre også skal være det. Dernæst skal han have det rigtige sind og temperament.

Sind og temperament kan være meget svært at bedømme på afstand. Derfor er jeg ofte i udlandet for at møde de hanhunde som kan have min interesse. Det kan ske på udstillinger men også ved besøg i private hjem. Jeg parret aldrig med en hanhund som jeg ikke har mødt "live" på forhånd.

Sidst men ikke mindst skal hannen have de kvaliteter som tæven evt. mangler. Fx. meget mørke øjne hvis tæven har lyse eller god volume hvis tæven er lidt spinkel. Det er meget vigtigt at være kritisk overfor sin egen tæves fejl og mangler, når man vælger hanhund. Dertil bruger jeg meget bedømmelserne fra udstillinger samt egne og andres meninger.


Jeg sætter også store krav til dem som måtte ønske at bruge mine hanhunde til parringer. Hvis jeg ikke vurderer at en parring vil give noget positivt til racen, vil hanhunden ikke blive brugt.


Naturligvis vokser hvalpene op inde i huset hvor de vil opleve dagligdagslyde og vil have selskab af de voksne hunde. 

Naturligvis vokser hvalpene op inde i huset sammen med os og vores voksne hunde.